Skip to content

Cart

Your cart is empty

Baju Raya, Kurta Raya & Fesyen Raya 2017 dari Cirgaro

kurta neo raya 2017

Corak fabrik Kurta Neo untuk baju raya 2017 merupakan corak dibangunkan secara in house oleh Team Cirgaro.  Kali ini keluaran kurta moden 2017 khas utk Raya 2017 mengunakan fabrik baru iaitu American Cotton. Fabrik American Cotton kali ini merupakan fabrik premium yang mengabungkan corak fabrik yang diprint khas dan fabrik American cotton.

Pemilihan Fabrik American Cotton ini dibuat setelah hampir 35 sample fabrik baru diteliti. Ianya adalah tidak mudah kedut (Ironless) serta mudah digosok apabila kita dah basuh. Paling penting fabrik American Cotton ini adalah sesuai utk dipakai dalam cuaca panas tropika Malaysia. Jangan risau ianya sama sekali tidak jarang.

baju-raya-2017-bts

Gambar Corak Neo semasa Research and Development.

baju-raya-bts2
Gambar Perbincangan Corak Kurta NEO

 

Corak yang direka khas ini merupakan hasil daripada permintaan customer Cirgaro yang mahukan kelainan tanpa element melampau. Secara general semua org mengetahui bahawa hampir semua daripada keluaran kurta moden Cirgaro seperti Kurta Neo , Kurta Bangsawan , dan Kurta Safari merupakan Kurta plain tanpa corak. (kecuali Kurta King).

Kesemua corak dan warna Kurta Neo direka lebih kepada tona gelap dengan menonjolkan corak2 garis-garis halus moden (pasal tue kami namakan neo – ingat filem Matriks ?) Tetapi corak tersebut tidak menonjol.

Gambar Kurta NEO

Oleh kerana demikian, Kurta Neo merupakan jawapan kepada peminat-peminat fesyen yang mahukan sedikit kelainan tanpa mengabaikan ciri2 eksklusif , maskulin , dan elegant. The best part of Kurta Neo ini adalah ianya merupakan keluaran terhad , dimana hanya 1000 helai sahaja dihasilkan dan ianya tidak akan sama dengan orang lain. Mesti segankan kalau kita pakai baju tetiba sama (baca boria) dengan orang lain mcm orang lain.

Kami juga ingin nak highlightkan ciri2 penting Kurta Raya 2017 dimana pemakaian Kurta Raya ini  mmg direka utk kepelbagaian dimana ianya boleh utk :

  1. Hari Raya pertama anda
  2. Solat Jumaat
  3. Majilis social – kenduri kendara – hotel mahupun dikampung
  4. Boleh dipakai ke pejabat terutama hari Jumaat.

Jadi sementara stok masih ada nie (ketika artikel nie ditulis) cepat2 beli dan memiliki Kurta Neo. Jangan tunggu last minute baru nak beli sebab takut saiz dan warna idaman anda habis pula.Seperti biasa Kurta Neo ini mengekalkan ciri2 penting kurta moden Cirgaro dimana kualiti jahitan dan kualiti fabrik premium dan mewah masih dikekalkan seperti biasa.

Tambahan lagi , kesemua warna-warna yang ada didalam kolek Kurta Raya 2017 Cirgaro boleh dipadankan dengan Koleksi Raya Wanita Cirgaro 2017 yang akan menjelma kelak. Sememangknya design Kurta Neo dan Kurta King 2017 sudah direka sejak daripada peringkat awal lagi mudah untuk dipadankan dengan Koleksi Raya Wanita Cirgaro 2017.

>>> Klik Sini Untuk Melihat Baju Raya 2017 | Kurta NEO

Akan datang Gelombang Kedua Baju Raya Kurta KING , Kurta Prince serta Jubah KING dan Jubah Prince.

Akan datang Gelombang Ketiga Baju Raya Baju Kurung Moden dan Jubah (Perempuan).